Toten Hestesportsklubb

" Totens beste rideklubb "

Antidoping

 
DISTANSE_Ka Piaget Virrku_Rita Eiesland Holen_K5W3612

Foto: Roger Svalsrød

Norges Rytterforbunds regler for doping og ikke-tillatt medisinering av hest og ponni omfatter alle medlemmer i klubber tilknyttet forbundet, alle som har lisens utstedt av forbundet, og alle som deltar på et arrangement arrangert av en klubb som er tilknyttet forbundet.

Det er ditt ansvar å kjenne til reglene for doping og ikke-tillatt medisinering av hest og ponni, og hvilke karenstider som gjelder for ulike behandlinger. Du er også pliktig til å stille opp på dopingkontroll.

Doping av hest er straffbart i henhold til dyrevernsloven, og du kan bli stilt for retten hvis du skulle bli tatt for doping av hesten din.

Det er mange grunner til at en hest får i seg forbudte stoffer, og i de fleste tilfeller skyldes dette dårlige rutiner rundt medisinering av hest, eller at de som håndterer hesten ikke kjenner til de lover og regler som gjelder. Les deg opp på råd om gode rutiner rundt medisinering av hest. Det er bedre å bli sett på som en overforsiktig hesteeier enn å havne i en dopingsak.

Vi oppfordrer alle, både klubber og utøvere, til å gjennomføre Antidoping Norge sine forebyggingsprogram.

FEI har lansert et program kalt «clean sport», der kan du finne mye nyttig informasjon rundt hesten som idrettsutøver, og de hensyn man må ta.